?Чому паспорти бувають тільки 4 кольорів??

Виявляється,всі паспорти світу діляться всього на 4 кольори. Розповідаємо, чому і що означають кольори.

Червоний?
Найпоширеніший колір. Паспорти з червоною обкладинкою вибирають країни з комуністичним минулим. Громадяни Словенії, Китаю, Сербії, Росії, Латвії, Румунії, Польщі, Грузії мають червоношкірі обкладинки. Члени Євросоюзу, крім Хорватії, також використовують паспорта бордового і інших відтінків червоного. Країни, зацікавлені у вступі в ЄС, наприклад, Туреччина, Македонія та Албанія, змінили колір паспортів на червоний кілька років тому. У Андського співтовариства націй - Болівія, Колумбія, Еквадор і Перу - також бордові паспорта.

Синій?
Синя обкладинка символізує «новий світ». У 15 Карибських країн сині паспорти. У блоку Південно-Американських країн синій колір паспорта символізує зв'язок з Меркосуром - торговим союзом. Це Бразилія, Аргентина, Парагвай. Крім Венесуели, вона теж входить в цей союз, але паспорта її громадян червоні. Паспорт громадянина США став синім тільки в 1976 році. Ну і звичайно синій паспорт в України.??

Зелений?
Паспорт більшості мусульманських країн зелений. Наприклад, у Марокко, Саудівської Аравії, Пакистану. Зелений вважається улюбленим кольором пророка Магомета і є символом природи і життя. Документи різних відтінків зеленого є і у громадян Західної Африки, наприклад, Буркіна-Фасо, Нігерії, Нігеру, Берега Слонової кістки та Сенегалу.

Чорний
Найрідкісніші паспорти з чорної обкладинкою. Такі є у громадян деяких африканських країн - Ботсвани, Замбії, Бурунді, Габон, Анголи, Чаду, Конго, Малаві та інших. Також чорні паспорти у новозеландців, тому що чорний - національний колір Нової Зеландії.

Комментариев еще нет.

Залишити відгук

Вы должны войти Авторизовані чтобы оставить комментарий.