?Як вплине на військовий стан на туризм і виїзд за кордон?

?Кому не можна виїжджати за кордон?
Під час засідання ВР Президент України повідомив, що військовий стан ніяк не вплине на процес перетину кордону. Утриматися від поїздок закордон варто тільки військовослужбовцям резерву першої черги (про це робиться спеціальна позначка у військовому квитку).

?Що буде з авіасполученням?
У «Борисполі» запевняють, що ніяких змін в роботі аеропорту в зв'язку з воєнним станом не буде. Рейси виконуються за розкладом. Вартість на авіаквитки може зрости у зв'язку з підвищенням страхових тарифів. Справа в тому, що кожен рейс повинен бути застрахований, а переліт в країну з воєнним станом оцінюється страховими компаніями дорожче. Однак страховка рейсу становить не більше 1% від собівартості квитка. Різкого подорожчання чекати не варто.

?Чи буде обмежена свобода пересування?
Згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони України ніяких обмежень свободи пересування зроблено не буде.Глава Генштабу Віктор Муженко стверджує, що розклад руху поїздів може бути змінено під потреби військових. Також можливі збої й затримки в русі і зменшення кількості пасажирських рейсів.
Якщо у вас на найближчий час заплановано подорож, не поспішайте його скасовувати. За кордон виїжджати можна. При проходженні митного контролю можуть посилити огляд особистих речей, багажу і транспортних засобів.

?Чи не скасують безвізовий режим?
Ніякої офіційної інформації про скасування безвіза не було. Українці і далі зможуть подорожувати по біометричних паспортів

Комментариев еще нет.

Залишити відгук

Вы должны войти Авторизовані чтобы оставить комментарий.